Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter

Mögelsanering & avfuktning i Stockholm

Efter det att mögel eller fuktskada har upptäckts så bör man snarast ta reda på skadans orsak samt omfattning. Industrisanering kan hjälpa till med hela förloppet, utredning, sanering & återställning. Avfuktning av skadorna bör ske så snart som möjligt.

 

Definition av mögel

När man talar om mögel i byggnader menar man vanligen mikrosvampar och vissa bakterier. Dessa kan etablera sig på byggnadsmateria.

Bakterier och svampar är skilda typer av organismer. En gemensam egenskap är att de saknar klorofyll och därför inte kan tillverka sin egen näring, som växterna gör vid fotosyntesen.

Dessa mikroorganismer är beroende av annat organiskt material för näring och energi. Näring får de genom att bryta ner dött organiskt material. I naturen har de därför en viktig roll i kretsloppet.

Mikroorganismerna växer inte i luften utan på material, men frigörs till luften på olika sätt. Luften innehåller därför alltid en mängd mikroorganismer.

 

Luktsmitta

Luktsmitta innebär att ett material har bundit lukter från emissioner från annat mikrobiellt skadat material utan att materialet själv har möglat. På samma sätt som personer som bor i mögelhus luktar mögel på grund av kontaminering eller med andra ord hår och kläderna har tagit luktsmitta. Luktsmittan kan även bära gifter (toxiner) från en mikrobiell skada. Toxinerna är mycket stabila och kan påverka inomhusmiljön i åratal om smittat material inte byts ut.

 

Vi arbetar med mögelsanering i hela Mälardalen såsom Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping. Ta en kontakt så hjälper vi dig!

 

Vill du bli kontaktad?

Fyll i uppgifterna så tar vi en kontakt

Så behandlar vi dina personuppgifter