Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter

Så upptäcker du mögel i hemmet

2019-06-27
Mögel kan man få problem med i hemmet om man har höga fuktnivåer. Till slut kan en mögelsanering behövas. För att problemen inte ska bli allt för stora och för att finna möglet i tid kan det vara bra att veta vad man ska tänka på för att upptäcka mögel.

 

För att undvika att en stor mögelsanering behövs i hemmet är det bra att upptäcka mögel i tid.

Läs mer här om mögelsanering i Stockholm, Uppsala, Västerås, Enköping


Möglet kan påverka material och de boende

Det som kallas för mögel är olika typer av svampar och bakterier som kan få fäste på material i hemmet. Mögel växer i fuktiga utrymmen och kräver organiskt material för att kunna växa. Möglet bryter ned det byggnadsmaterial som det växer på och kan även ha en negativ påverkan på boende i huset. Möglet kan för vissa personer ge hälsobesvär som huvudvärk, hudutslag och problem med luftvägarna. Det finns på det viset all anledning att upptäcka möglet i ditt hem innan en stor mögelsanering behövs.

Mögel kan du upptäcka i ditt hus genom att tänka på utseendet på byggnadsmaterialet i hemmet samt på lukten i hemmet. Mögel kan vara synligt och därför kan det vara bra att se över delar av hemmet som är fuktiga för att se om du kan se något mögel. Möglet kan också leda till att det blir en unken lukt i hemmet.  Om man misstänker att man har problem med fukt och mögel i hemmet kan det vara bra att höra av sig till en firma för en besiktning.

Vi utför mögelsanering och avfuktning

Om man har problem med mögel i hemmet kan en mögelsanering behövas. För att få bukt med för höga nivåer av fukt finns det också olika lösningar. En sådan lösning är avfuktning. Vi arbetar med mögelsanering och avfuktning i bland annat Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping. Hör gärna av dig.