Radon i huset kan skada din hälsa

Läs mer även här om radonsanering i Stockholm

Radon från flera typer av källor

Radon kan komma in i huset i Mälardalen och Stockholm på flera sätt. För det första kan det komma från marken utanför och ta sig in genom väggarna och för det andra kan det även bland annat komma från material som har använts vid byggandet av huset. Ett material som släpper ifrån sig särskilt mycket radon är så kallad blåbetong.

Radon kan också komma från vatten. Om man exempelvis har en egen brunn med bergsvatten så finns det en ökad risk för att vattnet kan innehålla för mycket radon.

Anledningen till att man bör hålla koll på halterna av radon i hemmet är alltså att radonet kan skada hälsan. När man andas in luften i hemmet så följer radon och de så kallade radondöttrarna med i luften. Väl på plats i lungorna utsätts kroppen för en skadlig strålning. Strålningen kan i värsta fall ge lungcancer.

För att få bukt med problemen med radon i huset i Stockholm och undvika farorna finns det flera sätt att gå till väga. Vilket sätt som är bäst beror på var radonet kommer ifrån. För att ta reda på detta behövs i sin tur en mätning av radonet i hemmet.

Vi utför radonmätning i Mälardalen

Industrisanering i Sverige utför mätningar av radon runt om i Mälardalen med städer som Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping, och hjälper dig att veta vad som behövs göras för att sänka halterna av radon i hemmet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *