010 206 50 66
KONTAKT

Klottersanering och klotterskydd

Vi på Industrisanering i Sverige utför saneringar av skadliga ämnen som asbest, PCB och kemikalier. Men vi utför även andra typer av rengöringar och saneringar i Mälardalsområdet. Ett sådant exempel är klottersaneringar.

Klottersanering och klotterskydd efter skadegörelse

Klotter är något som ibland tyvärr är vanligt i anslutning till många olika typer av fastigheter och när förstörelsen är ett faktum kan en klottersanering bli nödvändig för att åtgärda skadegörelsen. Det kan också bli nödvändigt att klotterskydda en viss yta för att underlätta framtida klottersaneringar och skydda ytan.

Klottersanering kostar samhället stora summor årligen. Till dessa kostnader kan också läggas den materialförstörning av fasader och murar som upprepat klotter och klottersanering leder till.  Det finns forskning som tyder på att om ett område är eftersatt, exempelvis genom att klotter inte tvättas bort och trasiga fönsterrutor inte byts ut, så ökar risken för att området snabbt förslummas genom att mer skadegörelse utförs.

När klottrarna har varit framme finns det många anledningar att ta hjälp med en klottersanering och klotterskydd. För det första får man bort klottret och gör ytan ren och fin. Sedan kan klotter även ge tekniska problem eftersom klottret ger en tät yta och stoppar det utsatta underlaget från att andas. I exempelvis betong kan armeringsjärn brytas ned och krackelera samt spricka.

I de flesta fall kan man klotterskydda ytor för att underlätta saneringen om man har oturen att få problem med klotter. Klotterskydd i samband med en klottersanering leder till mindre slitage på den yta som ska saneras.

Klottersanering och klotterskydd i Mälardalen

Industrisanering i Sverige hjälper dig med både klottersanering samt applicering av klotterskydd på exempelvis väggar och fasader. Hör gärna av dig för att veta mer samt för hjälp med klottersanering och klotterskydd. Kontakta oss nedan.

Läs också mer här om våra verksamhetsområden som vi arbetar inom.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu