010 206 50 66
KONTAKT

Avfuktningsteknik i Stockholm och Uppsala

En vattenskada är svår att åtgärda på egen hand. Det krävs ordentlig avfuktningsteknik för att torka upp all fukt, inte bara från ytan, men bakom paneler, under golvskikt och andra platser dit fukten trängt sig in. UAMS AB erbjuder professionella tjänster inom avfuktningsteknik i Stockholm, Uppsala, Enköping, Västerås och omnejd för att åtgräda fuktskador och återställa hus till ursprungsskick.

Det gäller att agera snabbt, eftersom fukt orsakar värre problem ju längre man väntar. Och problemen blir svårare att åtgärda ju värre fuktskadan blivit. Om olyckan är framme, tvecka inte att kontakta UAMS AB som även har jour dygnet runt (för visst känns det som att olyckor alltid sker med den sämsta tajmingen).

Vad händer om man inte avfuktar?

Fuktskador som drabbar en fastighet kan orsakas av många saker, bl.a.

 • Regn och storm
 • Rännor som är täppta eller trasiga
 • Rör som läcker, trasig VVS
 • Översvämmad källaren
 • Avlopp som är blockerade/tilltäppta
 • Kondens från rör
Behov av avfuktningsteknik
Här behöver det fixas lite

Husets strukturella integritet kan vara i fara om det finns för mycket långvarig fukt i huset. Man kan märka det genom att golven buktar och svajar, färg flagar eller tapeter som släpper från väggen. Trädetaljer i huset som sväller kan också vara ett tecken att se upp med.

Enligt många är vattenskador det värsta ett hus kan utsättas för. Beroende på hur omfattande skadan är eller hur lång tid det gått innan man sökt hjälp kan kostanden öka markant. Förutom ekonomiska besvär så kan fuktskador leda till mögel som är både hälsofarligt och skadligt för husets struktur.

Avfuktningsteknik på fem steg

Det mest effektiva sättet att åtgärda ett fuktproblem är att använda professionell avfuktningsteknik. Dessa fem steg är något som UAMS och Industrisanering i Sverige följer för att åtgärda fuktproblem.

 1. Utredning av fuktskadans omfattning
  Moderna mätinstrument används av våra erfarna certifierade tekniker för att lokalisera källan till vattenskadan, bedöma omfattningen och förklara vad som behöver göras.
 2. Få bort all fukt och vatten
  Olika metoder som t.ex. absorbering, dränering, pumpning och dammsugning används för att återställa rum och material till torrt stadium.
 3. Avdunstning av fukt
  Vi har professionella maskiner som avdunstar fukt och vatten snabbt.
 4. Avfuktningsteknik
  Fukt dras ut från luften med professionella avfuktningsmaskiner. Detta snabbar upp torkningsprocessen.
 5. Uppföljning och övervakning
  Saneringsexperter mäter luftfuktigheten för att garantera att området torkar, hur lång tid det beräknas ta och vilka förändringar som eventuellt behöver göras för att snabba upp torkningsprocessen och undvika för hög fuktnivå.

Avfuktningsteknik löser fuktproblem

Fuktskador måste åtgärdas snabbt. Inte nog med att fukten kan skada byggnaden, så kan mögelangrepp orsaka hälsoproblem för de som vistas i närheten. Vi har en effektiv metod som återställer en fastighet till torrt och fint skick. Kontakta gärna våra experter som finns tillgängliga på jour-telefon dygnet runt om olyckan är framme. Längre ner på sidan och på kontaktsidan hittar du ett kontaktformulär du kan använda.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu