010 206 50 66
KONTAKT

Brandtätning – för en ökad säkerhet

Brandtätning är en av de viktigaste delarna i en byggnads passiva brandskydd. För att förhindra en brand från att sprida sig delas en byggnad upp i brandceller. Genom att brandtäta mellan väggar, olika våningsplan samt vid utrymmen där man har dragit rör och kablar minskar man risken för spridning av elden.

Läs mer om våra tjänster inom brandtätning i Stockholm, Uppsala, Västerås & Enköping

Skyddar spridning av eld

Brandtätning är olika typer av lösningar för att se till att brandgaser inte kan ta sig igenom väggar, tak eller golv i byggnader. Om det skulle börja brinna i en byggnad så kan förstörelsen bli stor, vilket påverkar både byggnaden i sig men framförallt alla som befinner sig i byggnaden. Genom att brandtäta byggnaden kan man stoppa eldens framfart och minska risken för spridning. Med en bra brandtätning kan man få färre skador än vad man hade fått om brandtätningen inte hade fungerat som den skulle.

Man brukar dela in byggnader i brandceller som är konstruerade för att kunna motstå brand under en viss tid, till exempel 30, 60, 90 eller 120 minuter. Detta för att en brand inte ska kunna sprida sig snabbt mellan olika rum, utan stängs in i ett mindre utrymme för att underlätta brandbekämpningen.

Brandtätning av byggnader i Stockholm

Vi på Industrisanering i Sverige hjälper våra kunder med skräddarsydda lösningar för din verksamhet som skyddar både byggnaden i sig, men som allra viktigast räddar liv. Vi har rätt typ av utbildning för att kunna brandtäta byggnader och hjälper gärna till i din fastighet.

Industrisanering i Sverige utför även arbeten på bland annat rörgenomföringar, kabelgenomföringar och byggnadsdelar. Vi arbetar med brandtätning i hela Mälardalen såsom Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping. Varmt välkommen att kontakta oss för att få reda på hur vi på bästa sätt kan hjälpa er att brandsäkra er fastighet.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu