010 206 50 66
KONTAKT

Brandtätning skyddar mot mer än bara olyckor

En kraftig brand bröt ut i en äldre industrilokal i Nykvarns industriområde under lördagen. Ingen person skadades i branden, men en man greps misstänkt för att ha orsakat branden. Fastighetsägaren, Illpo Veikkos, säger att byggnaden var gammal och skulle renoveras, och att det fanns värdefulla föremål i den.

Larmet om branden kom in vid 7.30 på lördagsmorgonen och när räddningstjänsten anlände var branden redan kraftig. Cirka 20 personer från tre stationer deltog i släckningsarbetet.

Räddningstjänsten beslutade att låta fastigheten brinna ner istället för att försöka släcka branden. Illpo Veikkos, fastighetsägaren, äger flera fastigheter i industriområdet, och den specifika byggnaden som brann ned användes inte dagligen av hans företag.

Efter branden planerar Illpo Veikkos att återuppbygga byggnaden, men han är osäker på kostnaderna och om det kommer att krävas bygglov.

Läs nyheten hos SVT här

Brandtätning är en process som används för att förhindra spridning av brand genom att försegla eller skydda utrymmen, öppningar och genomföringar i byggnader. Det innebär att man skapar en brandresistent barriär som förhindrar eld, rök och giftiga gaser från att sprida sig mellan olika delar av en byggnad.

Brandtätningen kan utföras på olika sätt beroende på de specifika kraven och behoven för en byggnad. Det kan inkludera användning av brandklassade material, såsom brandtätningsskum, brandskyddsfogar, brandtätningssystem och brandtätningsskivor. Dessa material och tekniker används för att täta och isolera utrymmen runt rör, kablar, ventilationssystem, elinstallationer och andra genomföringar för att förhindra att brand och rök sprids genom dessa öppningar.

Det är en viktig del av brandskyddet i en byggnad och kan hjälpa till att förhindra att en brand sprids snabbt och orsakar skador eller fara för människor och egendom. Att brandtätningen utförs korrekt och i enlighet med brandkoder och regler är mycket viktigt.

Räddningstjänsten får ca 10 000 larm om brand i byggnader varje år. Det omkommer cirka 100 personer per år i bränder i Sverige. Du kan inte helt skydda dig från en brand, men du kan begränsa skadorna.

Boverket

Behöver du professionell brandtätning i Stockholm, Uppsala eller närliggande områden? Kontakta Industrisanering i Sverige AB för mer information och hjälp. Vi erbjuder expertis inom brandtätningstjänster för att säkerställa att din byggnad är skyddad mot brand och rök. Vårt erfarna team kan hjälpa till med att försegla öppningar, genomföringar och utrymmen för att förhindra spridning av brand. Ring oss idag eller använd kontaktformuläret för att få mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Din brandsäkerhet är vår prioritet.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu