010 206 50 66
KONTAKT

Sanera miljövänligt och skonsamt med isblästring Stockholm

För att upprätthålla en sund miljö att vistas i kan sanering vara en nödvändighet. Men sanering måste inte betyda att man använder kemikalier som är skadliga för miljön, djur och människor. Isblästring, även kallad kolsyreblästring, är en miljövänlig, skonsam saneringsmetod som inte innefattar kemikalier eller vätskor.

Fördelar med isblästring

  1. Sanerar utan farliga kemikalier
  2. Lämnar inget avfall eller fukt. Det sanerade kan oftast dammsugas upp.
  3. Isblästring är en kostnadseffektiv saneringsmetod i Stockholm.
  4. Funkar på många ytor och material.
  5. Sanerar effektiv även mikrobiella skador.
  6. Återanvänder koldioxid som biprodukt från avfallsförbränning, vilket betyder att den inte är en egen källa till ökad koldioxid i atmosfären.

Hur fungerar isblästring?

Ytan som behöver saneras blästras med små partiklar eller pellets som består av torr-is. När torr-isen träffar ytan uppstår kolsyra. När kolsyran träffar ytan börjar den avlägsna föroreningar från ytan, t.ex. fett, smuts, färg, mögel, svamp, bakterier och virus. Isblästring är det säkraste sättet att rengöra ytor eftersom det inte involverar några kemikalier, så det finns inga skadliga biprodukter från processen.

I vilka situationer kan isblästring användas?

Isblästring används för sanering av många olika ytor, t.ex. trä, sten, betong, metall, glas och keramik. Den kan också användas för att rengöra industriell utrustning, inklusive men inte begränsat till: pumpar, pannor, värmesystem, kylsystem, motorer, filter och turbiner. Isblästring kan användas för att rengöra både hårda och mjuka ytor och kan utföras på olika sätt. Det kan göras manuellt, med hjälp av handhållna enheter, eller med maskiner.

Isblästring kan användas tillsammans med andra tekniker, t.ex. sandblästring och torrsugning. Dessa metoder kan användas tillsammans för att uppnå ett effektivare saneringsresultat. 

isblästring stockholm - ett miljövänligt val

Isblästring Stockholm – ett miljövänligt val

Sanering med farliga kemikalier kan orsaka skador på miljön, inklusive effekterna av ökad koldioxid i atmosfären och vattenföroreningar. Dessa skador orsakas av användningen av giftiga kemikalier som är skadliga för miljön, djur och människor. Isblästring är därför ett riktigt bra metod för sanering. Vilken saneringsmetod är mest lämpad för dina behov? Hör av dig till en saneringsexpert och hör om isblästring i Stockholm och beskriv ditt saneringsproblem.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu