010 206 50 66
KONTAKT

Dags för mögelsanering Uppsala 2022

Mögel är en hälsorisk och finns ofta på platser som inte är lätta att nå och som inte är synliga för blotta ögat. Mögelsporer kan finnas och sprida sig länge innan du inser att de finns och kan vara i form av alger, dammkvalster, virus, jäst, mögel eller pollen. Detta gäller för mögelsanering Uppsala 2022.

Den främsta anledningen till att mögel växer beror på hög fukthalt i luften. Det kan antingen bero på översvämningar eller läckage. Mögelbildning kan resultera i allergiska reaktioner, lungproblem, aspergillos och till och med inre blödningar på grund av Stachybotrys. Därför är det viktigt att agera snabbt om du upptäcker mögelangrepp och påbörja mögelsanering så snart som möjligt.

Mögelsanering Uppsala
Side view portrait of worker wearing biohazard suit and hardhat standing in open workshop of industrial plant

Akut mögelsanering Uppsala

Som ett mögelborttagningsföretag i Uppsala erbjuder vi våra tjänster även vid skador på grund av översvämning. Vi erbjuder även mögelinspektioner och återställning efter vattenskada.

Mögel och din hälsa

Mögel är skadligt för oss på många sätt eftersom det kan spridas genom atmosfären. Mögel är en typ av svamp och om det dyker upp runt huset kan det leda till otaliga problem och orsaka dålig lukt också. Några av de vanliga hälsoproblemen inkluderar:

 • Irritation i halsen
 • Täppt näsa
 • Huvudvärk
 • Trötthet
 • Illamående
 • Hosta
 • Irritation i ögon och hud

Våra tjänster

Vi erbjuder mögelsanering i Uppsala, Stockholm och omnejd samt återställning efter vattenskada. Vårt expertteam kan ta hand om ditt hus när som helst på dygnet och även på helgen. Det är lämpligt för husägare att vara ute ur huset under saneringsprocessen, därför utför vi denna tjänst så snart som möjligt.

Varför ringa oss?

Det första steget i en mögelsanering är en utredning av fastigheten. Men det är viktigt att vara medveten om hur mögel ser ut. Det är i huvudsak en typ av svamp, men det finns många typer och därför kan det skilja sig åt i utseende. Det kan visas som ett ytskikt i många olika färger. Det kan vara svart, grönt, brunt, rosa och mögel luktar illa. Det faktum att du kan lukta på det betyder att det är luftburet och är därför en hälsorisk. Mögel kan orsaka en hel del skador på ett hus, detta inkluderar innerväggar, murverk och i värsta fall kan den förstöra byggnadens strukturella hållbarhet.

Några av de vanligaste anledningarna till att begära en inspektion inkluderar:

 • Synligt mögel
 • Konstiga utbuktningar på ytskikt, flagande färg
 • Hälsokomplikationer
 • Vattenskada
 • Köp av hus / fastighet

Hur fungerar mögelborttagning?

Det är enkelt att använda våra tjänster genom att först kontakta oss angående ditt problem. Den inledande processen innebär en inspektion (även på höga höjder eller komplicerade platser) och innebär att man använder bilder för att notera de första resultaten. Teknikern kan använda flera enheter som en infraröd kamera, fuktighetsmätare etc. för att kontrollera mögelangripna områden. I vissa fall kan ett prov behöva skickas till lab.

Processen för borttagning/sanering av mögel förbereds baserat på den detaljerade rapporten från labbet. Vi tillhandahåller mögelborttagning i Uppsala och har även akuta jourtider för att säkerställa minsta möjliga störning för husägarna.

Det kan innefatta flera processer; några av dem inkluderar mögelrengöring, isblästring, sandblästring, neutralisering, enzym, biobehandlingar, allergirengöring, luktneutralisering, desinfektionsmedel, mögelbedömningar, avfuktning och vattenutvinning och återställning av vattenskador. Kontakta oss för mer info i Stockholm, Uppsala, Mälardalen med omnejd.

Vi erbjuder även brandtätning och ventilationsrengöring.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu