010 206 50 66
KONTAKT

Radonmätning i Stockholm

Radon i din bostad har flera negativa aspekter och kan skada både människor och djurs hälsa. Man bör därför ta reda på vilka radonvärden man har för att få bukt på problemet. Vi hjälper dig med radonmätning i Stockholm.

Bostad med radon

Om du bor i en bostad som innehåller radon kan det orsaka flera olika hälsorisker. Därför bör en radonmätning göras för att se hur stor omfattning man har. Om man inte räknar med tobak så är radon den näst vanligaste orsaken till lungcancer.

Det finns närmare 500 000 bostäder i Sverige som har radonhalter över 200 Bq/m³. Av dessa 500 000 bostäder har man endast upptäckt 40 000 varav 25 000 är åtgärdade. För att ta reda på vilka bostäder som har över 200 Bq/m³ behövs radonmätningar oavsett om det är lägenhet eller småhus.

Radonmätning kan se varifrån radonet kommer

För att åtgärda radonet på rätt sätt bör man först ta reda på varifrån radonet kommer ifrån. Förhöjda radonhalter kan orsaka flera problem, därför behöver man utföra radonmätningar för att säkerhetställa hur högt värde man har. Själva arbetet går relativt snabbt med rätt kompetens. När man utför radonmätningar använder man ett mätinstrument som ser till att mäta av varifrån radonet kommer ifrån. Det är exempelvis vanligt att radonet kommer ifrån byggnadsmaterial. Det går även att mäta om eventuell jordluft läcker in i huset. Vi rekommenderar alltid att man sänker sina radonhalter till under 200 Bq/ m³.

Vi hjälper dig med radonmätning i Stockholm

Bor du i Stockholm och behöver hjälp med radonmätning så har du kommit helt rätt. Vi utför även radonmätningar i Västerås och Uppsala. Tveka inte på att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar gällande radon. Utöver det erbjuder vi också en hel del andra tjänster såsom, mögelsanering, avfuktning och asbestsanering.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu