010 206 50 66
KONTAKT

Vad innebär brandtätning?

I en byggnad ser en brandtätning till att minska spridningen av elden om det börjar brinna. Det fungerar som ett passivt brandskydd för att hindra eld att fortsätta sprida sig. För att åstadkomma detta görs brandtäta väggar, våningsplan samt på utrymmen där rör och kablar finns så att inte branden sprider sig mer.

Klicka på länken för att läsa mer kring brandtätning i Stockholm, Uppsala, Västerås & Enköping.

Ökad säkerhet med brandtätning

Som nämnt ovan, ser en brandtätning till att brandgaser inte kan ta sig igenom väggar, tak eller golv i byggnader. Det kan bli stora förstörelser och kostnader om en byggnad börja brinna vilket påverkar ägarna men framför allt dem som befinner sig i byggnaden. Därför är det effektivt att använda sig av en brandtätning då det ser till att minska eldens framfart och spridning. En brandtätning ser helt enkelt till att minska skador på byggnaden och på människor som befinner sig inuti.

Man brukar dela in byggnader i brandceller som är konstruerade för att kunna motstå brand under olika tider. Exempelvis 30, 60, 90 eller 120 minuter. Syftet med detta är att se till så att inte branden sprider sig snabbt mellan olika rum. I stället stängs branden in i ett mindre utrymme för att underlätta brandbekämpningen.

Brandtätningar

Industrisanering i Sverige hjälper dig och alla våra kunder med att skräddarsy lösningar för just din verksamhet för att skydda både byggnaden i sig men för att framför allt rädda liv. Med vår kompetens och utbildning inom detta hjälper vi dig gärna med brandtätning i din fastighet.

Vi på Industrisanering Sverige hjälper även till med arbeten på bland annat rörgenomföringar, kabelgenomföringar och byggnadsdelar. Du kan anlita oss i Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping. Se till att kontakta oss så hjälper vi dig med att brandsäkra din fastighet. Med oss kan du känna dig trygg, det finns inga projekt som är för stora eller för små.

Vill du bli kontaktad?

Vi är verksamma i Stockholm, Västerås, Uppsala och Enköping med omnejd. Anlita oss så kan vi lösa just ert uppdrag med sanering mot industri och offentlig sektor i Mälardalen.

Välkommen att höra av dig till oss!
crossmenu